James Wattweg 28 | 3133 KK | Vlaardingen | 010 - 4356700 | info@metalas.nl

Metalas Techniek | Poederdosering

Voor thermische spuitprocessen en lasercladden wordt gebruik gemaakt van poeder doseer installaties die met zeer hoge nauwkeurigheid een metaal/keramiek poederstroom in een draaggas genereren om hiermee spuit- en cladlagen op te bouwen. De hoge nauwkeurigheid is nodig om een gelijkmatige laag te verkrijgen. Tevens is de gasflow en het poederdebiet invloed op het spuitproces.

Metalas Techniek heeft een poederfeeder ontwikkeld die gebruik maakt van de veel gebruikte hopper waarin een roterende schijf met groef de hoeveelheid poeder controleert. Om de schijf met een constante snelheid te laten roteren wordt deze aangedreven door een stappenmotor. De gasflow wordt geregeld door een massaflow controller. De aansturing wordt naar keuze verzorgd door eenvoudige draaiknoppen of een PLC. Het voordeel van de PLC besturing is dat middels een menustructuur de instel parameters voor de verschillende poeders eenvoudig geselecteerd kunnen worden. Dit voorkomt fouten en werkt sneller.

Het is mogelijk dat in de installatie bij u een aangepaste feeder beter past. Juist daarom heeft het voordelen met Metalas Techniek in zee te gaan. Wij kunnen de juiste feeder voor uw situatie op maat ontwikkelen.

Daarnaast houden wij ook van nieuwe uitdagingen en willen we graag met u meedenken om de juiste doseerinstallatie voor u te ontwikkelen, voor poeder of iets geheel anders.

Thermisch spuiten, lasercladden, poederdosering
ST01 Powder Feeder
Thermisch spuiten, lasercladden, oplassen
Overzichtelijk ontwerp

Thermisch spuiten | lasercladden | Metalas | oplassen  Meer informatie aanvragen

* verplichte velden


Erkend vakmanschap

Onze jaren lange ervaring worden aangevuld door de door ons behaalde certificaten.Creatie en realisatie: The MindOffice

Metalas levert volgens Metaalunie voorwaarden:
Download Nederlandse voorwaarden
Download English conditions
Contactgegevens
James Wattweg 28
3133 KK Vlaardingen
010 - 4356700
info@metalas.nl